Инструменти за монтаж и демонтаж на лагери

Програмата на SKF за „Безотказна работа“ включва широк асортимент от висококачествени продукти, изделия и услуги, създадени с цел намаляване повредите на лагерите, а оттук подобряване работата на машините и увеличаване на рентабилността им.
Около 16% от преждевременните повреди на лагерите се дължат на неправилен монтаж (обикновено с груба сила...) и неосведомеността за наличието на подходящи монтажни инструменти. Тези повреди, съчетани с неправилен демонтаж, увеличават непланираните престои и водят до по-високи разходи за поддръжка – загуби от спиране на производство, преждевременни повреди на лагери, повишена консумация на резервни части и т.н. Различните лагерни възли могат да изискват съответно механични, хидравлични или методи с нагряване за правилно и резултатно монтиране или демонтиране. SKF предлага пълен асортимент от професионални инструменти и съоръжения за извършване на тези операции по-лесно, по-бързо и много по-ефективно, опирайки се на богатите познания на инженерите си по поддръжката. Професионалният монтаж чрез използване на специализирани инструменти и технологии е нова, положителна стъпка към постигане на максимална работна дълготрайност на машините.

SKF инсрументите за монтаж и демонтаж са конструирани специално за потребители на лагери и независимо от размера на лагера, типа или приложението, широкият асортимент от продукти може да Ви предложи подходящия инструмент за всички Ваши нужди по обслужването им.

Видове монтаж :
- Монтаж на лагери в ненагрято състояние, използвайки специализиран ударен монтажен комплект, затягащи ключове и др. – студен монтаж;


- Монтаж на лагери чрез нагряване с помощта на SKF индукционни нагреватели – топъл монтаж;
- Монтаж на лагери чрез използване на хидравлични инструменти – метод за точен монтаж SKF Drive-up с помощта на хидравлични гайки серия HMV…E.


Видове демонтаж :
- Механичен демонтаж чрез използване на механични, хидравлични и със специално предназначение демонтажни скоби; 
- Демонтаж с помощта на нагревателни пръстени и индукционни нагреватели;- Демонтаж чрез използване на хидравлични методи – подаване на масло под налягане и използване на хидравлични гайки. 
SKF топ инструменти :

TMFT 36

TMFT 36

специализиран комплект за монтаж на малки до средни по размер лагери, включващ безоткатен чук, усилени ударни пръстени и ударни втулки, подходящ за монтиране на над 400 типоразмера лагери;

повече»
TMHP 10E

TMHP 10E

изключителен хидравличен демонтажен комплект, оборудван с хидравличен шпиндел, който позволява демонтаж на лагери без усилие с изтегляща сила до 100 kN.

повече»
TIH 030M/230V

TIH 030M/230V

портативен индукционен нагревател за лагери с тегло до 40 кг. Този уред осигурява изключително бързо, равномерно и контролируемо нагряване чрез патентована технология базирана на високочестотната индукция.

повече»