Технотрейд Новини

Производителите на вафли спестяват повече от €80 000 годишно от производствените линии

26.06.2013 г.

Подобрения в машините на голям производител на вафли му спести повече от €80 000 за година чрез намаляване на разходите за поддръжка и увеличаване на производителността на конвейрните пещи.

Техния проблем е бил нужда от често смазване на лагерните компоненти в самите пещи, със скъпа високотемпературна, специализирана за хранителната индустрия грес - по 26 часа на година време за поддръжка.

Екип от инженери на SKF се заема с проблема с идеята да се елиминира нуждата от смазване, базирана на опита от други високотемпературни приложения.

Решението било високотемпературни лагери на SKF, взаимозаменяеми със стандартните. Уникалният графитен сепаратор ликвидира нуждите от повторно смазване, издържа на температури до 350 °C (660 °F) и е в съответствие с правилата за безопасност при храните.

Подмяната с новите високо температурни лагери на SKF осигури на производителя по-високи производстветни нива, работа на машините без спиране за допълнително гресиране, а оттам се съкратиха 26 часа годишно за поддръжка.

За повече информация вижте приложената брошура на български език.