Технотрейд - SKF Дистрибутор
default

Да увеличим възвръщаемостта на инвестициите си за поддръжка с помощта на SKF Енергиийно ефективните лагери!

11 Ноем. 2014
Цялата идея, стояща зад SKF 360 ° решения е да се помогне на крайните потребители да получат повече от своята инсталирана техника и инвестиции за оборудване.

Типичен пример за такова решение са SKF Енергиийно ефективните сачмени лагери. Чрез тях могат да се намалят разходите за поддръжка, да се повиши производителността, или и двете!

Разширеният диапазон на енергийно – ефективните лагери, предлагани от SKF позволява значителни икономии за двигатели до 350kW. Днешните конструктури на ел. двигатели и производители, а също така и ремонтните фирми са фокусирани върху ефективността на двигателите, за да се намали потреблението на енергия, както и да се постигне конкурентно предимство. Това би могло да се постигне като се заменят лагерите по време на възстановяване на двигателите с SKF енергийно – ефективните (Е2) сачмени лагери.
Първоначално разработени за електрически двигатели до 37 кВт (50 к.с.), сега SKF E2 сачмената гама лагери вече включва и лагери, изпозвани за двигатели до
350kW (~ 500 к.с.). Разширението на гамата се отличава с подобрен вътрешен дизайн и повърхностно покритие, както и специална грес с нисък коефициент на триене. Пълната гама включва капсуловани, гресирани до живот лагери, която може да помогне на крайните потребители да реализират няколко основни ползи:

  1. 30-50% по-ниско триене в лагерите, водещо до повишаване на ефективността на двигателя и намалена консумация на енергия.
  2. Дълготрайна грес с нисък коефициент на триене, удвояваща живота на лагера.
  3. Работа с по-малко шум и вибрации; пониженото триене води до по-ниска температура на работа на лагера и по-малко отделяне на топлина в двигателя.
  4. Намаляване на общата цена на притежание.
  5. Намаляване на отпадъците, свързани с поддръжката / подмяната на лагери.
  6. Взаимозаменяеми размери със стандартните лагери.

 

Базирана във Великобритания фирма за ремонт на електродвигатели поставя SKF на изпитание.

Колко енергия може да се спести с използването на SKF E2 лагери? / Енергийно ефективни лагери/.
Мат Флетчър, директор на базираната във Великобритания SKF сертифицираната фирма за ремонт на електродвигатели реши да провери това.
Първо, Флетчър измерва енергията, консумирана от чисто нов 7,5kW мотор. След това той разглобява двигателя и го оборудва с SKF Енергийно ефективни сачмени лагери. Какъв е резултатът? Моторът с SKF Енергийно ефективни сачмени лагери се върти малко по-бързо в теста без товар. По време на теста с натоварване, двигателят изразходва 150 вата по-малко енергия, отколкото е консумирал със стандартните лагери. За мотор 7,5kW, намаление от 150 вата е значително спестяване.
SKF Енергийно ефективни сачмени лагери са приложими за широка гама двигатели и с по-големи размери и с повече цикли на натоварване. В индустриални съоръжения по целия свят, потенциала за спестяване на енергия е огромен.
За да наблегне на положителните резултати от теста си, Флетчър
отбелязва, че "характеристиките на новото поколение SKF Енергоспестяващи сачмени лагери увеличават очаквания експлоатационен живот на двигателя - друга полза за нашите промишлени потребители, която също засилва нашата позиция на на пазара."