Технотрейд - SKF Дистрибутор
default

Инструменти за монтаж и демонтаж на лагери

Програмата на SKF за „Безотказна работа“ включва широк асортимент от висококачествени продукти, изделия и услуги, създадени с цел намаляване повредите на лагерите, а оттук подобряване работата на машините и увеличаване на рентабилността им.
Около 16% от преждевременните повреди на лагерите се дължат на неправилен монтаж (обикновено с груба сила...) и неосведомеността за наличието на подходящи монтажни инструменти. Тези повреди, съчетани с неправилен демонтаж, увеличават непланираните престои и водят до по-високи разходи за поддръжка – загуби от спиране на производство, преждевременни повреди на лагери, повишена консумация на резервни части и т.н. Различните лагерни възли могат да изискват съответно механични, хидравлични или методи с нагряване за правилно и резултатно монтиране или демонтиране. SKF предлага пълен асортимент от професионални инструменти и съоръжения за извършване на тези операции по-лесно, по-бързо и много по-ефективно, опирайки се на богатите познания на инженерите си по поддръжката. Професионалният монтаж чрез използване на специализирани инструменти и технологии е нова, положителна стъпка към постигане на максимална работна дълготрайност на машините.

SKF инсрументите за монтаж и демонтаж са конструирани специално за потребители на лагери и независимо от размера на лагера, типа или приложението, широкият асортимент от продукти може да Ви предложи подходящия инструмент за всички Ваши нужди по обслужването им.

Видове монтаж :
- Монтаж на лагери в ненагрято състояние, използвайки специализиран ударен монтажен комплект, затягащи ключове и др. – студен монтаж;


- Монтаж на лагери чрез нагряване с помощта на SKF индукционни нагреватели – топъл монтаж;
- Монтаж на лагери чрез използване на хидравлични инструменти – метод за точен монтаж SKF Drive-up с помощта на хидравлични гайки серия HMV…E.


Видове демонтаж :
- Механичен демонтаж чрез използване на механични, хидравлични и със специално предназначение демонтажни скоби; 
- Демонтаж с помощта на нагревателни пръстени и индукционни нагреватели;- Демонтаж чрез използване на хидравлични методи – подаване на масло под налягане и използване на хидравлични гайки. 


За повече информация посетете продуктовия каталог на SKF.
 


TMFT 36
TMFT 36
специализиран комплект за монтаж на малки до средни по размер лагери, включващ безоткатен чук, усилени ударни пръстени и ударни втулки, подходящ за монтиране на над 400 типоразмера лагери;
Повече
TMHP 10E
TMHP 10E
изключителен хидравличен демонтажен комплект, оборудван с хидравличен шпиндел, който позволява демонтаж на лагери без усилие с изтегляща сила до 100 kN.
Повече
TIH 030M/230V
TIH 030M/230V
портативен индукционен нагревател за лагери с тегло до 40 кг. Този уред осигурява изключително бързо, равномерно и контролируемо нагряване чрез патентована технология базирана на високочестотната индукция.
Повече