Технотрейд - SKF Дистрибутор
default

Комплекти по окачването

Подобрено окачване

SKF е първата компания, която предлага на пазара за автомобилни резервни части един богат асортимент от лагерни комплекти, свързани с окачването.

SKF предлага нов комплект: лагерен комплект за окачване тип MacPherson, който включва всички важни части, свързани с амортисьора.

Прецизно управление

Този комплект е посветен на растящия брой автомобили, които са конструирани с Макферсонови опори и лагерни възли.

Макферсоновото окачване е с пружинни опори от независим тип, прикрепени към главините на предните колела. Поради увеличеното тегло в следствие допълнителните принадежности и елементи на удобството, опорите на окачването работят при по-тежки условия. Особено леките автомобили с предно задвижване на колелата са подложени на по-високи натоварвания и изискват по-голяма прецизност на управлението.
SKF създаде Макферсоновия лагерен възел, за да могат опорите на окачването да се въртят дори и при интензивни натоварвания и напрежения. Повечето автомобилни производители ги предпочитат и използват.

Ограничаване на вибрациите

Елементите, разположени в горната част на окачването играят ролята на гасители на вибрациите, предавани на корпуса. Частите, омекотяващи тези вибрации (каучукови подложки или стоманени и каучукови компоненти) са често изложени на влиянието на лошото време и вибрациите. При износване те предизвикват скърцане и скрибуцане на корпуса, при което шасито издава остър неприятен звук за ушите на шофьора. Нещо повече, това може да наруши стабилността на автомобила при движение върху неравни пътища и с това да създаде опасност при шофиране. Това явление се усилва при ускоряване и висока скорост.

Тъй като лагерите и омекотяващите елементи се износват едновременно с амортисьорите, замяната им трябва да се осъществи по едно и също време.

Надежден ремонт

Новият Макферсонов лагерен комплект осигурява на сервизните работници и шофьорите едно напълно задоволително и надежно решение на проблема с ремонта на окачването.

Тъй като има много варианти на окачвания, SKF включва в своите комплекти всички необходими принадлежности - гайки, пръстени, шайби. За по-точна информация съдържанието на комплекта е изложено върху всяка картонена опаковка. Списъкът на частите се съдържа и в каталога, така че да можете винаги предварително да проверите какво е включено в един SKF комплект.

Всичко, от което се нуждаете за един надежден ремонт!

Предимствата, които тези комплекти предлагат на шофьора са:
     • подобрена работа на окачването;
     • по-малки усилия при паркиране;
     • отстраняване на шума от скърцане и скрибуцане.