Технотрейд - SKF Дистрибутор
default

Лагерни смазки

Само една грес е достатъчно добра – SKF

Защо гресите SKF са толкова специални?
Като пионер в конструирането и производството на най-съвършените лагери в света, SKF е без конкуренция в познанията относно потребността за смазване на лагери при всякакви работни условия.
SKF също така изпълнява обширни програми за изследване и работни изпитвания, резултатите от които ни помагат да намерим окончателните рецепти за всички греси на SKF. Това означава, че гресите на SKF могат да предложат отлични трайни резултати навсякъде по света.

Защо точно определената грес е толкова важно нещо?
Неправилното смазване е причина за около 50% от лагерните повреди. Затова, не е достатъчно добре при специални изисквания към лагера да се използва грес с общо предназначение – Вие се нуждаете от грес, която да удовлетвори особени изисквания като натоварване, обороти, температура и околна среда, в която лагерите ще работят. С други думи, само една грес е достатъчно добра – тази на SKF.

VKG 1 – Греста за автомобилната индустрия

Греста на SKF VKG 1 е грес, базирана на минерално масло със сгъстител литиев комплексен сапун.

Греста, която съдържа добавки за свръхвисоко налягане и гарантира голяма товароносимост. Тези свойства позволяват на греста да има широко приложение.

Греста на SKF VKG 1 е подходяща за следните приложения:
  • Ролкови лагери, работещи при високотемпературни натоварвния,
  • Малки леко натоварени лагери – електродвигатели,
  • Лагери, подложени периодично на ударни натоварвания,
  • Лагери, използвани в условия на влага.
VKG 1 може да се използва при работни температури в обхват -30°С до +140°С и до 220°С за кратки периоди. Тези изключиелни условия могат, например, да се експериментират в лагери за главини на превозни средства, съоръжени с дискови спирачки – по време на продължително спиране при спускане от хълмове или при натоварено движение.