Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
Сачмени лагери с контактен ъгъл

Сачмени лагери с контактен ъгъл

Сачмените лагери с контактен ъгъл имат търкалящи пътечки във вътрешния пръстен, които са изместени по отношение една към друга в посока на лагерните оси. Това означава, че те са особено подходящи за понасяне на комбинирани натоварвания, т.е. едновременно действащи радиални и аксиални товари. Едноредните лагери могат да понасят аксиални товари само в една посока, поради което обикновено се комбинират с втори лагер.

Асортиментът и работата на SKF сачмените лагери с контактен ъгъл са забележителни. Съществува голям избор от едноредни лагери за монтаж както единично, така и като „универсални” лагери за монтаж в двойки при широк избор по размери. На разположение са също и двуредни лагери от този вид като открит тип или версия с уплътнения. Изпълнението и надежността на тези лагери са резултат от:
- тяхната благоприятна вътрешна конструкция;
- високата точност при търкаляне;
- солидното качество.
Предимствата им са високата товароносимост, ниски работни температури, дълъг период на прегресиране и безшумна работа.
Асортимент
Основният SKF асортимент включва и едноредни, и двуредни лагери от този вид.
Едноредни лагери
Едноредните сачмени лагери с контактен ъгъл имат контактен ъгъл 40 градуса, неразглобяеми са и могат да работят при относително високи скорости. На разположение са две изпълнения според различните видове конструкции.
„Нормалното” изпълнение се изполва, когато за една лагерна позиция е необходим един лагер. ”Универсалното” – където следва да се монтират заедно два или повече лагера в произволен ред.
Едноредните „универсални” лагери са произведени така, че могат да се монтират в комбинации веднага при произволен ред и ще имат определена положителна или отрицателна работна хлабина и/или равномерно разпределен товар. Подложки или други дистанционни пръстени не са необходими. Чифтовият монтаж се избира, когато товароподемността на един еднореден лагер е недостатъчна или когато конструкцията е подложена на аксиални натоварвания, действащи в двете посоки.
Двуредни лагери
SKF двуредните лагери с контактен ъгъл от „А” конструкцията са най-съвременни. Тяхната вътрешна геометрия е оптимизирана с контактен ъгъл от 32 градуса и са без канали (джобове) за пълнене. Другите SKF двуредни лагери имат прорези за пълнене от едната страна, но тази конструкция постепено е заменена от „А” конструкцията. Лагерите с прорези за пълнене трябва да се монтират така, че главния аксиален товар, който се понася от търклящите се пътечки, да не бъде от страната на каналите за пълнене.
Лагерите с уплътнения са заредени с литиева грес. Тя е с добри качества срещу ръжда и може да се използва при температури между -30 и +110 градуса С. Лагерите с уплътнения са смазани за целия им живот и не се нуждаят от поддръжка.
Сепаратори
В зависимост от размерите и сериите тези лагери включват:
- пресован стоманен (стандарт за двуредните, поради което е без суфикс);
- усилен със стъклени влакна полиамиден сепаратор 6.6;
- масивен месингов;
Някои от едноредните лагери с полиамиден сепаратор 6.6 могат също така да се доставят и с масивен месингов сепаратор.
Лагерите с полиамидни сепаратори могат да бъдат използвани при температури до +120 градуса С. За повече информация виж как да смазваме подходящо.


 

                                                                                                                      
Сдвояване "тандем"       Сдвояваване "лице - лице"            Сдвояване "гръб - гръб"

За повече информация се свържете с нас или посетете продуктовия каталог на SKF.