Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
Самонагаждащи се сачмени лагери

Самонагаждащи се сачмени лагери

Самонагаждащите се сачмени лагери могат да се приспособяват към известна ъглова несъостност на вала по отношение на кутията, както и да понасят огъване на вала при работа.
SKF самонагаждащите се лагери имат възможно най-благоприятна вътрешна конструкция за постигане на изключително ниско триене, както и:
- повишена товароносимост;
- удължен живот;
- повишена надеждност.
Отличната пропорция цена/качество на SKF лагерите, както и обширният им асортимент са други прдимства.

Асортимент

SKF самонагаждащите се сачмени лагери се доставят както в открит тип (без уплътнения) и конструкции с уплътнения, така и с конусен отвор (при конусност 1:12). Лагерите с уплътнения от двете страни са напълнени с грес на литиева основа. Тя притежава добри свойства срещу ръжда и може да се използва при температури от -30 до +110 градуса С. Лагерите с уплътнения от двете страни са смазани за целия си живот и поради това не се нуждаят от поддържане.

Монтажните втулки могат да се доставят за използване с лагери с коничен отвор. Втулките позволяват бързо и лесно монтиране на лагерите на гладки или стъпаловидни валове. Лагерите с конструкця 2RS1KTN9 изискват монтажните втулки да са „С”-конструкция. SKF доставя също и подходящи инструменти.

Сепаратори

В зависимост от размерите и сериите тези лагери включват:
- полиамиден 6.6 сепаратор;
- полиамиден, усилен със стъклени влакна 6.6 сепаратор;
- пресован стоманен сепаратор;
- масивен месингов сепаратор;
Някои лагери, които нормално имат полиамид 6.6 или пресовани стоманени сепаратори, могат също така да се доставят и с масивен месингов сепаратор. Лагерите с полиамидни сепаратори могат да се използват при температури до 120 градуса С.

За повече информация се свържете с нас или посетете продуктовия каталог на SKF.