Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
Сферично-ролкови аксиални лагери

Сферично-ролкови аксиални лагери

Сферично-ролковите аксиални лагери имат търкалящи пътеки (канали), разположени под ъгъл спрямо лагерните оси. За разлика от другите аксиални лагери те могат да поемат допълнително радиални натоварвания към аксиалните. Те не са чувствителни към огъване на вала или към грешки на съосността между вала и кутията. Разглобяеми са, валовата шайба в комплект със сепаратора с ролките може да се монтира независимо от шайбата на кутията.

SKF сферично-ролковите аксиални лагери съдържат голям брой несиметрични ролки и имат оптимално съотношение ролка/търкалящ път. Лагерите от конструкцията Е представляват последно достижение на SKF сферично-ролковите аксиални лагери. Имат изчистена вътрешна геометрия, която ги прави годни да понасят много големи натоварвания при по-малко триене, отколкото другите лагери.

Предимствата им са:
- По-голямя надеждност и по-дълъг живот;
- Намалено триене при работа и по-ниски работни температури;
- Компактно лагерно разположение и възможност за работа при по-високи скорости.
Допълнително предимство е, че лагерите с Е конструкция не се нуждаят от разработване.

Асортимент
В зависимост от размера SKF сферично-ролковите аксиални лагери се произвеждат в две конструкции. Лагерите с конструкция Е имат пресован стоманен сепаратор прозоречен тип, който обединява ролките с валовата шайба. Тези лагери са удобни за смазване с грес. Другите лагери са с масивен месингов сепаратор, който се води по отвора на валовата шайба от една фиксирана втулка.


За повече информация се свържете с нас или посетете продуктовия каталог на SKF.