Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
SKF енергиийно ефективни лагери

SKF енергиийно ефективни лагери

SKF непрестанно разработва и усъвършенства своите продукти, търсейки пътища за намаляване на триенето, което позволява на оборудването да работи по-ефикасно.
Във времена, в които хората проявяват все по-голям интерес към проблема глобално затопляне, SKF спомага да се намали негативния ефект, който промишлеността оказва върху природата.
В съпричастност към световната политика за енергийна ефективност, SKF създаде нова гама лагери, непознати досега на световния пазар – Енергийно ефективни лагери (Е2).
Тези лагери редуцират загубите от триене в лагера с 30% до 50%, в сравнение със стандартните лагери. А както знаем, триенето води до изразходване на енергия - енергия, която може да бъде използвана за работата на Вашето оборудване. И много по-важно – енергия, която няма да бъде налична за бъдещите поколения.
Лагерите от серията Е2 са със следните оптимизирани и подобрени характеристики:
 • вътрешна геометрия на пръстените, която намалява триенето на търкалящите елементи в каналите на пръстените;
 • температурно устойчив сепаратор от композитен полимер, подсилен със стъклени нишки, сравнително по-лек от стандартния полиамиден сепаратор;
 • специиално създадена високотемпературна литиева грес (LEGE 2) (нисък клас триене);
 • двойна капсуловка / двойно уплътнение.
 • Радиална хлабина, по-голяма от нормалната (C3).


 

ПРЕДИМСТВА:

 • 30% по-нисък съпротивителен момент от триене в сравнение с лагерите SKF Explorer.
 • Висококачествени вградени уплътнения
 • По-високи скоростни показатели от стандартните уплътнени лагери
 • Изключително безшумни при работа
 • По-ниски работни температури
 • Увеличена дълготрайност

Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси, свързани с тези лагери.
 

 

Енергийно ефективните лагери на SKF са по-добри не само за Вашия бизнес, те са по-добри и за нашата планета. Поръчайте и направете малка крачка сега, която може да доведе до голяма промяна в бъдеще.

Да увеличим възвръщаемостта на инвестициите си за поддръжка с помощта на SKF Енергиийно ефективните лагери!


Цялата идея, стояща зад SKF 360 ° решения е да се помогне на крайните потребители да получат повече от своята инсталирана техника и инвестиции за оборудване.
Типичен пример за такова решение са SKF Енергиийно ефективните сачмени лагери. Чрез тях могат да се намалят разходите за поддръжка, да се повиши производителността, или и двете!
 

Разширеният диапазон на енергийно – ефективните лагери, предлагани от SKF позволява значителни икономии за двигатели до 350kW. Днешните конструктури на ел. двигатели и производители, а също така и ремонтните фирми са фокусирани върху ефективността на двигателите, за да се намали потреблението на енергия, както и да се постигне конкурентно предимство. Това би могло да се постигне като се заменят лагерите по време на възстановяване на двигателите с SKF енергийно – ефективните (Е2) сачмени лагери.
Първоначално разработени за електрически двигатели до 37 кВт (50 к.с.), сега SKF E2 сачмената гама лагери вече включва и лагери, изпозвани за двигатели до
350kW (~ 500 к.с.). Разширението на гамата се отличава с подобрен вътрешен дизайн и повърхностно покритие, както и специална грес с нисък коефициент на триене. Пълната гама включва капсуловани, гресирани до живот лагери, която може да помогне на крайните потребители да реализират няколко основни ползи:

 1. 30-50% по-ниско триене в лагерите, водещо до повишаване на ефективността на двигателя и намалена консумация на енергия.
 2. Дълготрайна грес с нисък коефициент на триене, удвояваща живота на лагера.
 3. Работа с по-малко шум и вибрации; пониженото триене води до по-ниска температура на работа на лагера и по-малко отделяне на топлина в двигателя.
 4. Намаляване на общата цена на притежание.
 5. Намаляване на отпадъците, свързани с поддръжката / подмяната на лагери.
 6. Взаимозаменяеми размери със стандартните лагери.


Базирана във Великобритания фирма за ремонт на електродвигатели поставя SKF на изпитание.

Колко енергия може да се спести с използването на SKF E2 лагери? / Енергийно ефективни лагери/.
Мат Флетчър, директор на базираната във Великобритания SKF сертифицираната фирма за ремонт на електродвигатели реши да провери това.
Първо, Флетчър измерва енергията, консумирана от чисто нов 7,5kW мотор. След това той разглобява двигателя и го оборудва с SKF Енергийно ефективни сачмени лагери. Какъв е резултатът? Моторът с SKF Енергийно ефективни сачмени лагери се върти малко по-бързо в теста без товар. По време на теста с натоварване, двигателят изразходва 150 вата по-малко енергия, отколкото е консумирал със стандартните лагери. За мотор 7,5kW, намаление от 150 вата е значително спестяване.
SKF Енергийно ефективни сачмени лагери са приложими за широка гама двигатели и с по-големи размери и с повече цикли на натоварване. В индустриални съоръжения по целия свят, потенциала за спестяване на енергия е огромен.
За да наблегне на положителните резултати от теста си, Флетчър
отбелязва, че "характеристиките на новото поколение SKF Енергоспестяващи сачмени лагери увеличават очаквания експлоатационен живот на двигателя - друга полза за нашите промишлени потребители, която също засилва нашата позиция на на пазара."