Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
Y-лагери и Y- лагерни комплекти

Y-лагери и Y- лагерни комплекти

Y-лагерите основно са сачмени лагери с дълбок канал, уплътнени от двете страни и напълнени с грес. Външният пръстен има изпъкнал външен диаметър и заедно с вдлъбнатото сферично легло в кутията позволява да се избегнат първоначалните гррешки при центроването. Специалният допуск на отвора, удължения вътрешен пръстен и ексцентричната застопоряваща втулка или застопорявящ винт опростяват монтажа и демонтажа към вала.

Предимствата на Y-лагерите са:
- Солидно качество на връзката;
- Ефикасни уплътнения;
- Дълъг живот на греста, с която са заредени;
- Дълъг период между две обслужвания.

Основният асортимент на SKF Y-лагерите включва две лагерни серии със застопоряващ винт и две с ексцентрични затягащи втулки. Сериите се различават в ширината на вътрешния пръстен. Лагерите със застопоряващ винт са в наличност от сериите YAR, YAJ и YAT, а лагерите с ексцентрична втулка – от сериите YET и YEL. За разлика от другите Y-лагери, тези от серията 17262(00)-2RS1 имат стандартен вътрешен пръстен със същите допуски по отвора като тези на сачмените лагери с дълбок канал. Асортимента включва лагери със закрепващи втулки, както и тези с инчови размери за първите четири серии, описани по-горе.

Y-лагерни комплекти
Y-лагерните комплекти се състоят от Y-лагер и една Y-лагерна кутия от лят чугун, пресована стомана или композитни материали. Поради сферичните повърхности на контакта между лагера и кутията комплекта може да компенсира относително големи начални грешки на съосността. Те обаче не позволяват аксиални премествания и по тази причина не са подходящи за случаи на нефиксиран лагер. Поради това следва разстоянието между лагерните местоположения да бъде малко или кутиите да се монтират на еластични метални листови стени с цел избягване на недопустимия натиск на лагерите, т.е. когато се предизвика топлинно удължаване на вала.

Повечето от Y-лагерите и Y-лагерните кутии, които SKF предлага, могат да се комбинират, което позволява да се подбере подходящ Y-лагерен комплект за което и да е приложение. Те са здрави, надеждни и могат да се използват дълго. Лесни са за монтаж, добре уплътнени и предлагат много благоприятно съотношение цена/качество.
SKF Y-TECH лагерните комплекти представляват нов клас на изпълнение, когато се отнася за комплект, готов за монтаж. Кутиите на тези комплекти за устойчиви на корозия, лагерите са без поддържане, запълнени със специална дълготрайна грес.
За ограничаване на шума при търкаляне и за затихване на вибрациите се доставят вложки от синтетична гума. Те позволяват също лагерите да притежават определена „свобода” в кутията, т.е. те компенсират топлинното удължаване на вала в известна степен.

SKF UC Range
Уважаеми клиенти и партньори,
Представяме Ви най-новата конструкция лагерни комплекти от SKF -  UCbearingunits, разработена, за да се отговори на изискванията на индустрията за подобрена защита срещу проникване на замърсители, по-добър баланс на вала и силите на закрепване.
Тези лагери предлагат оптимална защита срещу замърсители, както и по-добра устойчивост при измиване. Системата за заключване под ъгъл 120 ° подобрява баланса на вала и устойчивостта на вибрации.

Параметри:
• Взаимозаменяеми с корпусите по стандарта JIS
• Пълна гама асортимент
• По-кратки срокове с локални складови наличности
• Ъгъл на разположение на стопорните болтове за закрепване 120°(вместо 62о) - това осигурява по-добър баланс при висока скорост и по-малка деформация при затягане, водещи и до по-ниски нива на вибрации
• Здрава конструкция, която намалява проникване на замърсители
• Повишена устойчивост на измиване
Основни приложения
• Конвейери за обработка и транспорт на материали
• Машини за селското стопанство
• Машини за храни и напитки
• Опаковъчно оборудване
• Фитнес оборудване
• Въздушни клапи за вентилационни тръби
Уплътнителната система се състои от интегрирано вътрешно уплътнение и външна метална шайба с чистач,  монтирана  върху вътрешния пръстен.


Тази конструкция създава една допълнителна бариера, действаща като щит срещу по-едрите замърсители и заедно с уплътнението, подобрява защитата срещу проникване на прахови частици.
Сравнителни тестове показват висока устойчивост на замърсители и измиване - SKF се представят по-добре от конкурентите.UCлагерните комплекти  са запълнени с висококачествена литиево-калциева грес с температурен диапазон -30о до +120оС.
На разположение сме за въпроси, свързани с Вашето ротационно оборудване!

За повече информация се свържете с нас или посетете продуктовия каталог на SKF.