Технотрейд - SKF Дистрибутор
default
Прецизни лагери SKF - SNFA

Прецизни лагери SKF - SNFA

Прецизни сачмени лагери с контактен ъгъл
Прецизните едноредни сачмени лагери с контактен ъгъл се използват главно в металорежещите машини, т.е. съоръжения, при които се изисква висока или много висока точност на търкаляне при високи обороти. SKF прециизните едноредни лагери са неразглобяеми и тяхната вътрешна конструкция представлява последно достижение на конструкторските решения на шпинделните лагери за металорежещи машини. Тези лагери са с малък ъгъл на контакта и особено лек сепаратор от смола с много сачми в него. Само единия от лагерните пръстени е с ниска странична опора.

Предимствата са:
- Коравина с много висока товароносимост;
- Способност за работа при много високи обороти;
- Ниско ниво на триене и спокойно търкаляне при работа;

Асортимент
SKF прецизните едноредни сачмени лагери се произвеждат в три различни серии: сериите 719-,70- и 72- с контактен ъгъл от 15 градуса (суфикс CD) или ъгъл 25 градуса (суфикс ACD). Лагерите с по-голям контактен ъгъл се използват главно когато трябва да се обезпечи висока аксиална стегнатост и голям аксиален товар. Те се произвеждат като универсални лагери за монтаж по двойки. Напасвани са при производството им така, че след монтажа лице/лице, гръб/гръб или тандем да имат един предварителен натяг (суфикс GA). Прецизните лагери имат масивен лят сепаратор от фенолова смола, центриран по външния пръстен.

Прецизни двуредни цилиндрично-ролкови лагери
Прецизните двуредни цилиндрично-ролкови лагери са с неразглобяема конструкция с малка напречна височина. Това позволява използването на големи валове или шпиндели с големи диаметри. Те са подходящи за оборудване на шпиндели за металорежещи машини с големи натоварвания.

Предимствата им са:
- Възелът е с голяма коравина и висока радиална товароносимост;
- Много висока точност на размерите и на търкаляне;
- Способност за работа при високи обороти.
Друго предимство е, че всички по-големи лагери имат пръстеновиден канал и три отвора за смазване по външния пръстен.
SKF прецизните двуредни цилиндрично-ролкови лагери са на разположение с две конструкции: NN и NNU. Ролките на лагерите от NN конструкцията се водят от реборди на вътрешния пръстен, а тези от серията NNU – между реборди на външния пръстен. Произвеждат се както с цилиндричен, така и с конусен отвор (конусност 1:12). Лагерите от серията NN30 обикновено са с конусен отвор. Когато се използват лагери с конусен отвор е възможно много точно да се достигне зададената вътрешна хлабина или предварителен натяг.

Сепаратори
Според лагерните серии и размери включват:
- масивен месингов сепаратор с остри върхове и държачи;
- полиамиден сепаратор с водене на две ролки едновременно.

За повече информация се свържете с нас или посетете продуктовия каталог на SKF.