Технотрейд - SKF Дистрибутор
default

Греси и мазилни системи

В средата на 2004 г., SKF закупува лидера в производството на смазочни системи Willy Vogel AG. Това е стъпка, която обедини и усъвършенства опита на компанията в технологиите за смазване, които имат основно значение при проектирането на лагери за всякакви приложения. Интегрирането на дейността на двете компании ще допринесе за постигане на качествено ново ниво на обслужване на клиентите с основни преимущества: по-голяма надеждност, оптимизация на системите, намален разход на смазочни материали и минимална необходимост от обслужване. 

Компанията Vogel, като част от Концерна SKF, е в състояние да задоволи нуждите на големи клиенти, като същевременно е достатъчно динамична, за да приеме предизвикателствата на разнородните световни пазари, осигурявайки качествени компоненти, монтажни възли и цялостни системи. 

Централизираните смазочни системи на SKF Vogel могат най-общо да се класифицират по следния начин:
  • Еднолинейна система за смазване
  • Двулинейна система за смазване
  • Прогресивна мазилна система
  • Циркулационна смазочна система (Прогресивна система)
  • Смазочна система “масло + въздух”
  • Смазочна система с въздух под налягане
  • Смазочна система с “минимално количество” на използвания материал
  • Специални решения - разработка на проект, монтаж и пускане в експлоатация.


Греси
Греси
Уплътнените лагери могат да се сглобят в машината и да се “забравят”, но около 36% от преждевременните повреди на лагерите се дължат на неправилно определени и неточно използвани смазки.
В реални работни условия всеки лагер, лишен от подходящо смазване, ще се повреди много по-рано, недостигайки своя разчетен ресурс. Тъй като лагерите обикновено са най-труднодостъпните части на машината, небрежното им смазване често създава проблеми
Повече
SKF автоматична система за смазване - TLMR серия
SKF автоматична система за смазване - TLMR серия
SKF TLMR - едноточкова автоматична мазилна система. С относително високо налягане от 30 бара тази система може да работи на дълги разстояния и осигурява оптимални резултати при труднодостъпни и необезопасени места. Със своя здрав дизайн , TLMR лубрикатора е подходящ за условия на работа с широк температурен диапазон и вибрации.
Повече
Mазилни системи и аксесоари
Mазилни системи и аксесоари
SKF предлага всякакви видове мазилни системи - от устройство за едноточково мазане до комплексни, напълно автоматизирани и централизирани мазилни и маслени циркулационни системи. 
Повече